Är du ute efter en riktigt tung viktväst? Då är en 30 kg väst ditt bästa val! Det är faktiskt de tyngsta viktvästarna som går att köpa i Sverige så vitt vi vet. Även utanför Sverige kan det vara svårt att hitta viktvästar på mer än 30 kg.

Här kommer vi lista de bästa 30 kilos viktvästarna enligt oss, samt tipsa om övningar, användningsområden med mera.

Viktväst 30 kg – Bästa köp!

Master Fitness Viktväst 30 kg Cordura

Master Fitness 30 kg Viktväst

Läs mer och köp hos Gymgrossisten eller Träningsmaskiner.com!

Vad använder man en 30 kg’s viktväst till?

Om du tänkt köpa en 30 kg väst så vet du säkert svaret själv. Men vi tänkte ändå tipsa om användningsområden, övningar med mera här.

Det vanligaste som dessa tunga viktvästar används till är olika sorters kroppsviktsövningar samt även tunga promenader, eller ska vi säga marscher.

Styrka

Tung styrketräning med viktväst

Med din 30 kg viktväst kan du få riktigt genomgripande och tung styrketräning för i stort sett hela kroppen. Jämfört med lättare västar på 10 och 20 kg så kan du till exempel med en 30 kg väst göra knäböj som faktiskt ger någorlunda bra effekt. Det beror så klart på hur stark du är och det kommer ju inte gå att jämföra med vanlig knäböj med en skivstång. Men det kommer ändå vara lite mer styrketräning än ren cardio som det blir med en lättare viktväst eller helt utan vikter.

Utfallssteg däremot kan definitivt ge dig ganska tuff benträning. Just ben- och ryggträning kan ju vara rätt svårt att få till utan skivstång eller hantlar. Men med en 30 kilos viktväst blir det faktiskt ganska bra!

Vidare kan du såklart göra väldigt mycket annat tung viktträning, däribland: Chins, dips, armhävningar med mera. Glöm inte heller att du kan ta av västen och hålla i handen. Vips så har du en 30 kg hantel! Då kan du göra bicepcurls, axellyft åt sidan, tricepsextension för att bara nämna några övningar.

Marschträning

Något annat populärt är att promenera med västen. Det ska direkt sägas att det är väldigt tungt att gå med 30 kg extra. Många personer har svårt att klara av ens 500-1000 meter. Varför vill man då göra det? Jo, det vanligaste är att man är eller ska bli militär, brandman eller liknande tufft yrke/tjänst. Eller så vill man bara utmana sig extra mycket med en riktigt tung väst. Hur som helst ska man ta det lite lugnt i början så man inte överbelastar ben och leder. Antingen kan man gå korta sträckor eller ta ut vikt de första gångerna för att långsamt trappa upp.